Kassler
tropicana, 4 personer |
600
g av Eklunds kassler
1 st färsk ananas
1 st äpple
1 st fänkål
2 st morötter
1 dl honung
1 dl soja
2 dl hönsbuljong
Salt, timjan, rosÈpeppar och tabasco
600 g stor fast potatis
smör
salt och svartpeppar
Förväll
kasslern i kokande vatten under ca 10 minuter för att minska salthalten. Klyfta
ananasen och äpplet. Skär fänkål och morötter i stora bitar. Fräs frukten
och grönsakerna och lägg runt kasslern. Slå över honung, soja och buljong
och krydda innan den sätts in i ugnen. Låt brässera (dvs vändas i spadet)
under ca 30 minuter i ca 200Ÿc.
Kula potatisen med ett kuljärn och förväll i kokande vatten. Låt den kallna
och stek i smör. Krydda med salt och svartpeppar.