Asiatiska tillbehör, 4 personer |
Servera de asiatiska tillbehören till Eklunds skink- och korvprodukter.
Kärna ur paprika- och chilifrukt och skär dem i bitar. Skala och dela vitlöken i bitar. Blanda allt med 2 msk vatten i en matberedare och kör till en massa. Skrapa ner allt i en kastrull. Rör ner olja, socker, vinäger, vatten och salt. Koka upp och koka ca 20 minuter utan lock tills hälften av vätskan kokat in. Låt såsen kallna. Häll upp i burk med lock och förvara i kylskåp. Rätten håller sig ett par veckor. Kinesiska nudlar Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Skala och hacka gul lök, vitlök och ingefära, strimla salladslökar eller purjolök Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs 16k vitl6k och ingefära 2-3 min under omr6rning. Blanda i nudlarna, sköljda böngroddar och sallads- eller purjolök och soja. Fräs under omrörning ytterrligare 3-4 min. Smaka av. Aubergine i stark
sötsur sås Skala, dela och skiva löken.
Skala och finhacka ingefäran. Kärna ur och hacka chlli. Dela och skär
auberginen i ett par cm stora bitar. Hetta upp olja i en wok eller gryta
med tjock botten. Fräs lök, ingefära och chili nästan mjuk under omrörning,
3-4 min.Tillsätt kummin, koriander, paprika, vit~ lök och kanel och frås
vytterligare ett par min. Späd med vattnet och tillsätt citrussaft,
socker, salt och aubergine. Koka upp och sjud under lock tills auberginen
är mjuk, 10-15 min. Koka sedan gärna utan lock tills lite av vätskan
kokat in. |