Fläskkorv, tillagning
Rå kött-/fläskkorv/julkorv från Eklunds
vatten
några krossade kryddpepparkorn
1 lagerblad eller smulade lagerblad

Skölj korven. Stick inte i korven med gaffel eller nål. Lägg den i rymlig kastrull eller gryta så att den får plats att svälla utan att stöta emot kastrullen. Häll på kallt vatten så att det täcker korven. Sätt till kryddorna och ev. 1 tsk salt per liter vatten. Sjud korven utan lock. Om vattnet böIjar koka, sätt till lite kallt vatten så att kokningen avstannar. V änd korven med sked en gång under sjudningen.

Sjud
- köttkorv och fläskkorv, t.ex.julkorv,  ca 30 min
- speciellt tjock korv min. ca 40 min.
- värmlandskorv ca 45 min.

 Ett alternativ är att koka korven  med morötter, lök och potatis:

5 dl vatten
1ý tsk salt
2-3 morötter
2 purjolökar eller tre gula lökar
8 potatisar

persilja


Sjud korven som ovan men endast ca 10 min. Ansa under tiden lök och morötter. Skala potatisen. Skär alltsammans i bitar. Tag upp korven. Lägg ner grönsaker och potatis i grytan. Lägg korven ovanpå. Koka under lock på svag värme 25-30 min. eller tills grönsakerna är mjuka.Skär upp korven och servera den med potatisen och grönsakerna. Klipp över rikligt med persilja.